Metakids Bedrijventoernooi 2014 levert 10.000 euro op

26 mei 2014 | Het Metakids Bedrijventoernooi dat afgelopen zaterdag voor de zevende keer werd gehouden op de velden bij VV Alblasserdam, heeft 10.000 euro opgeleverd. Dit geld is bestemd voor nieuw onderzoek naar stofwisselingsziekten. Bedrijventeams streden in korte poulewedstrijden om een plek in de finale. Samenwerking en sportiviteit stonden daarbij centraal.

De organisatie was zoals ieder jaar in handen van Frank Bosch en Sharon Simonse van Sprinx International. Frank: “Dankzij bevlogen vrijwilligers, in de kantine, uit het bedrijfsleven, loyale sponsors en teams, kunnen we met dit jaarlijkse sportieve feest Metakids substantieel financieel steunen en zichtbaar maken.”.

Een van de vrijwilligers is voetballer Martijn Berghout. Hij vertelt: “Ik ben sinds het begin betrokken bij de organisatie van het toernooi. Toen mijn zoontje Ravi werd geboren en bleek dat hij een stofwisselingsziekte had, werd het doel van het toernooi nog duidelijker: meer geld naar onderzoek en daarmee dichterbij de oplossing voor stofwisselingsziekte komen.”.

Na de gedane arbeid op de velden wachtte een welverdiende barbecue, nog een extra biertje en de finale van de Champions League. Metakids bedankt het hele vrijwilligersteam, sponsors, spelers en supporters.